C-Veřejné stavby


Málokdy má architekt to štěstí, že může svůj návrh ověřit pře tím, než je realizován. Ale když už tam možnost je, tak jsme ji rádi využili. Malý objekt s neznámou funkcí, pro běžného člověka naprosto nečitelná stavba. Vstupní objekt do kolektorové sítě, takzvaná rotunda. Povrchový znak kolektorové sítě. Když byste měli […]

Pilotní projekt řešení technických objektů


Projekt: 2020 (JDS) Realizace:2019 Spolupráce: Ing. Petr Novotný, Bc. Aneta Kozubíková Dalším z projektů, který jsme externě zpracovali pro ateliér MoonArch jsou stavební úpravy vstupní šachty do podzemního kolektoru Technických sítí v jednom z brněnských parků. Cílem architektonického řešení je kvalitní řešení stavby ve veřejném prostoru, tedy harmonické začlenění objektu do jsoucího parku. […]

Rekonstrukce technického objektu v centru Brna


Projekt: 2020 (Studie, DSP) Realizace: v přípravě Spolupráce: Bc. Aneta Kozubíková Cílem projektu, který jsme externě zpracovali pro ateliér MoonArch, je komplexní „holistický“ pohled na rekonstrukci takového objektu. Mnoho příkladů z dříve realizovaných  rekonstrukcí ukazuje, že nelze za zdařilou rekonstrukci pokládat takovou, kde se okna vymění za ta nejlevnější plastová, […]

Mateřská školka v Brně



Projekt: 2017 (Studie a DSP), 2018 (DPS+DZS) Realizace: 2019-20 Zadáním bylo provést stavební úpravy jsoucího kulturního domu v Horní Bečvě. Těžiště těchto stavebních úprav spočívá v komplexním zateplení objektu s cílem snížit jeho energetickou náročnost a tedy i provozní náklady. Součástí zateplení nevyužívaného půdního prostoru je návrh vestavby malometrážních bytů do podkroví, po […]

Půdní vestavby v kulturním domě v Horní Bečvě


Projekt: 2018 (JDS) Realizace: 2019 Spolupráce: Ing. arch Veronika Havlátová Před Vánocemi 2019 byla podle našeho projektu dokončena přístavba přístřešku ke kulturnímu domu v Horní Bečvě. Tato drobná stavba bude většinu roku sloužit jako přístřešek pro kola žáků a učitelů z přilehlé ZŠ T.G. Masaryka, zároveň má ale důležitou funkci pro pořádání […]

Přístřešek u Kulturního domu v Horní Bečvě


Projekt: 2019 (DSP+DPS) Realizace: 2019 Spolupráce: Ing. Arch Veronika Havlátová, Ing. Arch. Helena Boráková Pro našeho významného klienta jsme zpracovali návrh nového využití komerčního prostoru v kulturním domě v Horní Bečvě. Našim záměrem bylo vytvořit nadčasové výtvarné řešení interiéru, které se stane základem celé proměny interiéru kulturního domu. Nejedná se o prostor […]

Interiér cukrárny/kavárny v Horní Bečvě